Varsóban épít toronyházat a Budapesten is aktív szlovák fejlesztő

Európa egyik legmagasabb toronyházát, valamint két közepes magasságú irodaépületet fejleszt Varsóban a Budapesten is aktív, szlovák ingatlanfejlesztő, a HB Reavis. A 140 ezer négyzetméter alapterületű multifunkciós épületegyüttes 2020-ra készül el.
Napi.hu, 2017. január 12. csütörtök, 14:55
Fotó: Napi.hu

A város fő közlekedési csomópontjában épülő, Varso Place néven futó komplexum leglátványosabb eleme egy 53 emeletes toronyépület lesz, melyet a londoni Foster + Partners építésziroda tervezett. A 230 méteres - toronycsúccsal együtt 310 méteres -magasságával a toronyház nemcsak Lengyelország legmagasabb, hanem egyben Európa egyik legmagasabb épülete is lesz. A projekt két további, 21 és 19 emeletes épületét a Hermanowicz Rewski varsói építésziroda tervezte.

A Varso Place-bannagy lengyel és nemzetközi vállalatok, valamint startup vállalkozások bérelnek irodát. A fejlesztés Varsó egyik legnagyobb "co-working" központjának is helyet ad majd.

Ez lesz az első ilyen négyléptékű projekt Lengyelországban, amelyet a környezettudatosságot igazoló tanúsítás, a BREEAM védjegy kiemelkedő ("outstanding") minősítésű feltételeinek megfelelően építenek.

A Varso Place fejlesztés fővállalkozója a HB Reavis csoport részét képező HB Reavis Construction. Az építési munkálatok 2016 decemberében kezdődtek meg, az átadást 2020-re tervezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK