Várva várt fejlesztés kezdődik a Belvárosban

Az V. kerületi önkormányzat a Penta kft.-re bízta a József nádor tér felszíni rendezését nettó 1,2 milliárd forintért.
Németh Géza, 2018. február 23. péntek, 15:24
Fotó: MTI Fotó

Egyedüli ajánlattevőként, a közbeszerzések gyakori nyertese, a gödöllői székhelyű Penta Általános Építőipari Kft. nyerte el a József nádor tér felszínének rendezésére kiírt közbeszerzést - az eredményt az ajánlatkérő Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat közölte a Közbeszerzési Értesítőben.

A szerződésnek nem volt becsült ellenértéke, a Penta 1 milliárd 184 millió forintos ajánlatát elfogadta az önkormányzat és február 12-én szerződést is kötött vele. A munka a mélygarázs szerkezetépítésének a befejezése után kezdődhet.

Az egész tér egy szintbe kerül, így akadálymentes lesz. A zöld felületre dupla fasort ültet a nyertes, a világítás és az utcabútorok korhűek lesznek.

A felszín alatt 525 férőhelyes mélygarázst építtet az OTP Ingatlan Zrt. a West Hungária Bau Kft.-vel, mintegy hárommilliárd forintért.

Az útburkolatok gránitból és mészkőből készülnek. A felújított József nádor szobrot a mélygarázs beruházója restaurálva helyezi vissza a helyére. Lesz a téren két szökőkút, majd a végén vissza kerül eredeti helyére a BUBI közösségi kerékpárkölcsönző állomás.

A kiírás szerint a munkát 24 hónap alatt kell elvégezni, de a kivitelezési szerződés meghosszabbítható.

A képen az épülő háromszintes, 525 férőhelyes mélygarázs látható a József nádor téren 2017. május 2-án. Forrás: MTI Fotó/Máthé Zoltán.


 

HOZZÁSZÓLÁSOK