Vásárcsarnok épül 8 milliárdból Békéscsabára

A Swietelsky Magyarország Kft. és a helybeli Galéria Invest Ingatlanértékesítési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építhet Békéscsabán egy új vásárcsarnokot, továbbá egy nagybani piacot, nettó 7 milliárd 974 millió forintért.
Németh Géza, 2020. október 14. szerda, 10:14
Fotó: Napi.hu

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Mindkét beruházás része a Modern Városok Programnak és a két objektumra külön-külön lehetett ajánlatot tenni.

Az első rész az új fedett-nyitott vásárcsarnokot és a kapcsolódó létesítményeit fedi, benne a parkolóházzal és az utakkal. A vásárcsarnok a Szabó Dezső utca 14-22. számú telken, a pavilonsor pedig a Trefort utca 5-7. szám alatti telken épül. A parkolóház is a Szabó Dezső utcai telken kap helyet.

Ezt a Swietelsky Magyarország Kft. építheti meg, nettó 7 milliárd 765 millió forintért. A becsült ellenérték 6 milliárd 919 millió forint volt. A nyertessel október 6-án kötött szerződést a város.

A második rész a Kétegyházi úton megvalósuló nagybani piac infrastruktúrájának a kiépítését és magát a kivitelezést fedi. Ezt a helybeli Galéria Invest Ingatlanértékesítési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte, nettó 209 millió forinttal. A becsült ellenérték 126 millió forint volt. Ezzel a céggel október 2-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.10.15 12:59

Milyen formájú vásárcsarnok épül, stadion?
Jobb lenne többfunkciójú stadiont építeni, annak lenne értelme. Amikor épp nem fociznak, mehet a vásár.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html