Vége az irreális építési áraknak

Július első napjától 2383 forint lesz a minimális építőipari rezsióradíj, amely szakmai konszenzussal született - közölte az Építési Vállalkozók Szakszövetsége (ÉVOSZ).
MTI-Eco, 2013. június 11. kedd, 18:16

A minimális rezsióradíj mostani megállapítása összefügg a lánctartozások felszámolásával. Ennek oka ugyanis az irreálisan alacsony ár, amely miatt a fővállalkozó partnerei kifizetetlenek maradnak. A kormány április 9-én hirdette ki, az építőipari lánctartozás megakadályozását segítő intézkedésekről szóló rendeletét. Ebben szerepel az, hogy a közbeszerzési eljárások során vizsgálni kell az aránytalanul alacsony árat, amelynek része a minimális rezsióradíjnak való megfelelés vizsgálata is.

A rendelet szerint aránytalanul alacsony árajánlatnak minősül, ha az ajánlattevő által alkalmazott rezsióradíj alacsonyabb az építőipari ágazati párbeszéd bizottság ajánlása alapján, az építésügyért felelős miniszter rendeletében megállapított minimális építőipari rezsióradíjnál. A szakma által meghatározott építőipari minimális rezsióradíjat a július 1-jét követően megkezdett közbeszerzési eljárásokban kell alkalmazni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

janus, 2013.06.12 07:15

nem épít szinte senki sem csak a csókosok....
még a maradék is elmegyek....
éljen a demokráciaszerű ország stagnálás.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html