Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szaklap szerint jelentős nagyságrendben lehetnek beszerelve olyan tűzoltó berendezések, amelyek a kritikus pillanatban akár csődöt is mondhatnak. Plázák, tömött szórakozóhelyek, sportlétesítmények, irodaházak, társasházak, szinte minden épülettípusban jutott a hamis tűzcsaprendszerekből, amit az RTP Technic Kft. forgalmazott, amelyek forgalmazást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megtiltotta. Olcsóbb volt, mint a piacon fellelhető többi termék, ezért a kivitelezők előszeretettel vásárolták azokat.

Látszólag rendben is voltak a tűzcsaprendszerek papírjai, a megfelelő CE tanúsítványokkal is rendelkeztek az egyes készülékek. Azonban a "csomagolás" egészen mást rejtett, mint amire számítani lehetne, egyszerűen szólva más gyártó papírjaival adták át a tűzcsapokat.

A tűzvédelem elég nehéz kérdés a magyar építőipar berkein belül - állítja a vgfszaklap.hu.  Fontos kiemelni, hogy azok a cégek, akik vásároltak az RTP Technic Kft-től tűzcsapszekrényeket, vagy esetleg beépítésre került bárhová ilyen készülék, mindenképp lépéseket kell tenni a csere ügyében. Másfél évig (2014. október 6-ától számított 540 nap) kötelezik az RTP Technic Kft-t, hogy cserélje ki a hamisított berendezést, de ha lejár ez az időtartam, utána a tulajdonos saját maga kell, hogy lecserélje a hamis tűzcsapszekrényeket.