Veszélyben a plázák és a szórakozóhelyek - itt a a figyelmeztetés

A tűzcsaprendszerek működése elengedhetetlen az épületek biztonságos üzemeltetéséhez. Éppen ezért derült égből villámcsapásként jött a hír, már ezeket a készülékeket is hamisítják - írja a Víz, gáz, fűtéstechnika Online szaklap.
Napi.hu, 2015. március 12. csütörtök, 10:10
Fotó: Stockfresh

A szaklap szerint jelentős nagyságrendben lehetnek beszerelve olyan tűzoltó berendezések, amelyek a kritikus pillanatban akár csődöt is mondhatnak. Plázák, tömött szórakozóhelyek, sportlétesítmények, irodaházak, társasházak, szinte minden épülettípusban jutott a hamis tűzcsaprendszerekből, amit az RTP Technic Kft. forgalmazott, amelyek forgalmazást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megtiltotta. Olcsóbb volt, mint a piacon fellelhető többi termék, ezért a kivitelezők előszeretettel vásárolták azokat.

Látszólag rendben is voltak a tűzcsaprendszerek papírjai, a megfelelő CE tanúsítványokkal is rendelkeztek az egyes készülékek. Azonban a "csomagolás" egészen mást rejtett, mint amire számítani lehetne, egyszerűen szólva más gyártó papírjaival adták át a tűzcsapokat.

A tűzvédelem elég nehéz kérdés a magyar építőipar berkein belül - állítja a vgfszaklap.hu.  Fontos kiemelni, hogy azok a cégek, akik vásároltak az RTP Technic Kft-től tűzcsapszekrényeket, vagy esetleg beépítésre került bárhová ilyen készülék, mindenképp lépéseket kell tenni a csere ügyében. Másfél évig (2014. október 6-ától számított 540 nap) kötelezik az RTP Technic Kft-t, hogy cserélje ki a hamisított berendezést, de ha lejár ez az időtartam, utána a tulajdonos saját maga kell, hogy lecserélje a hamis tűzcsapszekrényeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.03.12 10:18

Ennyi?...máshol közveszélyokozásért bűnvádi eljárás indulna.

A plázák meg a forgalom kiesésért is perelhetnek.
Amerikában a jóhírnevükért is.

Vajon az milyen büntetijogi kategória mikor más árut rejt a csomagolás.
Vettem egy iphont azt a dobozban alcatel van...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html