Tizenháromra növelte bevásárló központjainak számát az Indotek Csoport. A Jellinek Dániel többségi tulajdonában levő cégcsoport a francia Klépierre cégtől vásárolta meg a székesfehérvári Alba Plazát és a nyíregyházi Nyír Plazát. Az egyenként 16 ezer négyzetméter nettó alapterületű és amúgy jól menő bevásárlóközpontot a Napi.hu értesülései szerint nem "menekülő áron", és hitel felvétele nélkül vette meg a budapesti székhelyű Indotek. ( A magyar cég már korábban is vett központokat a Klépierre-től.)

A Napi.hu úgy tudja, hogy a franciák nem kívánnak megszabadulni többi magyarországi plázáiktól, annak ellenére sem, hogy  teljes portfóliójuknak csak néhány százalékára rúg a magyar központok értéke. A Klépierre továbbra is birtokolja és működteti a győri és a miskolci plázát, valamint a budapesti Corvin Plazát és a Duna Plazát. (A székesfehérvári és nyíregyházi bevásárló központot birtokló cégeket az Alba 2002 és a Nyír Plaza Kft.-ket az Indotekhez tartozó Middle Europe Convergence Alap vásárolta meg, a vételár egyelőre nem ismert.)

A csoport terjeszkedésével kapcsolatban Jellinek Dániel lapunknak elmondta: mindkét most megszerzett pláza eddig is eredményesen működött és nyereséget termelt. Arra készülnek, hogy korszerűsítik és bővítik is a két bevásárlóközpontot. A munkálatok legkorábban jövőre indulhatnak, mert jelenleg sem kivitelezői, sem tervezői szabad kapacitás nincs a hazai piacon.

A magyarországi ingatlanpiacon egyre jelentősebb szereplőként ismert Indotek hamarosan befejezi a Csepel Plaza felújítását, már folyik a zalaegerszegi és soproni központ rehabilitációja és tervezés alatt áll a szegedi és debreceni átalakítása. A központok működtetését az Indotek-csoporthoz tartozó In-Management Kft. végzi majd.

Az Indotek konszolidált árbevétele tavaly 14 milliárd forint volt, a kereskedelmi ingatlanportfóliójuk nagysága pedig meghaladja a 200 ezer négyzetmétert. A cégcsoport többségi tulajdonosa Jellinek Dániel, aki a Napi.hu által kiadott A 100 leggazdagabb 2018-as listája szerint 42 milliárd forintos becsült vagyonnal a 26. legtehetősebb magyar.