Az elmúlt években jelentősen gyarapodott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökének ingatlanvagyona. A portál információi szerint Schadl György 2016 és 2020 vége között legalább tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket vagy pincét vásárolt meg, ráadásul ezek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá. Egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, ezt még korábban, 2013-ban vásárolta. Letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették.

A földhivatali lapok szerint Schadl György öt év leforgása alatt építette fel ingatlanbirodalma nagy részét: nyolc erzsébetvárosi, egy belvárosi, egy XIII. kerületi, egy II. kerületi, egy érdi, egy ceglédi, két XII. kerületi, egy siófoki, egy gödöllői, egy szentendrei, valamint egy budai Várban található ingatlant vásárolt meg. Több lakást feleségével Schadl-Baranyai Helgával közösen szerezett meg.

Az egyik legértékesebb ingatlan a budai Vár központi részén található, a Dísz téren. Ehhez magánszemélyektől jutott hozzá, másként erre nem is lett volna lehetősége, a kerületben ugyanis – az idén elfogadott törvénymódosításig – szinte csak így lehetett lakáshoz jutni.

Az erzsébetvárosi ingatlanokat viszont a VII. kerületi önkormányzattól vásárolta, ezekért pedig összesen 225 millió forintot fizetett. A nyolc lakást tehát átlagosan négyzetméterenként 600 ezer forintért szerezte meg, kettőt pedig néhány hónapon belül eladott a B. P. Property Kft.-nek.

Oláh Lajos, a körzet DK-s országgyűlési képviselője az rtl.hu-nak azt mondta, hogy a lakások eladásáról még az előző, fideszes városvezetés döntött 2019 augusztusában, nem sokkal az önkormányzati választás előtt. Szerinte az is gyanús, hogy Schadl Györgynek csak egy esetben, egy Vörösmarty utcai ingatlan esetében kellett a meghirdetett árnál többet fizetnie, akkor is mindössze 250 ezer forinttal. A kerület mostani vezetése feljelentést tett a rendőrségen, jelenleg a nyomozás eredményére várnak.

A VII. kerületben található ingatlanok többnyire kisebb területű lakások. Szinte mindegyiket felújították a közelmúltban, így feltehetően kiadni és eladni is könnyű lenne ezeket.

Schadl György ugyanakkor nemcsak Erzsébetváros fideszes vezetése idején jutott önkormányzati ingatlanhoz, hanem az V. kerület kormánypárti irányítása alatt is. A Városház utcai üzlethelyiségként nyilvántartott ingatlant – a belvárosi sajtóosztály lapunknak küldött válasza szerint – nyílt, nemzetközi, egyfordulós pályázati eljárás útján adták el. A kerület által felkért igazságügyi szakértő 31 millió 820 ezer forintos minimum vételárat állapított meg, és ennél alig valamivel többért, 32,5 millió forintért kelt el az ingatlan.