Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átalakítási költségek növekedését előre nem látható munkák, elsősorban az azbesztmentesítési pótmunka indokolja. A magyar állam 2017-ben vásárolt meg követségi épületnek egy viktoriánus villát 16,6 millió dollárért, azaz 4,4 milliárd forintért Washingtonban, amely műemléki védelem alatt áll.

Ennek az átalakítására kiírt közbeszerzést a Mega-Logistic Beruházási és Üzemeltetési Zrt. nyerte meg nettó 3 milliárd 794 millió forinttal. Ez emelkedett most 4 milliárd 397 millió forintra, a különbség 603 millió forint.

A nyertes feladata a felújítás tervezése és kivitelezése. A telek területe 1995 négyzetméter, ebből 574 négyzetméter van beépítve a műemlék épülettel, amely hat szintet foglal magába. A hasznos alapterület eredetileg 1988 négyzetméter volt a hat szinten, a felújítás után ez 2139 négyzetméterre növekszik. A pinceszinten mélygarázs lesz és új kerítés is épül a ház köré.

A Mega-Logistic sorra nyeri a magyar diplomáciai ingatlanok felújítási munkáit. Csütörtökön írta meg a Napi.hu, hogy a cég Moszkvában kap új feladatot, nettó 5,8 milliárd forintért. A moszkvai magyar kulturális intézet épületét újíthatja fel, ott helyezik el a moszkvai magyar külképviselet politikai részlegét és a nagyköveti rezidenciát is.