Megvásárolta a WING a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vonzáskörzetében, az Üllői út közelében található Airport City Logisztikai Parkot.

A közel 12 hektáros telken található üzleti park mintegy 44 ezer négyzetméternyi modern raktárépületet, valamint 8 ezer négyzetméternyi irodaterületet foglal magában hat meglévő, illetve egy építés alatt álló épületben - áll a vállalat közleményében.

A tranzakció 5,6 százalékos hozamszinten valósult meg, ami a magyar ipari és logisztikai ingatlanpiacon a valaha mért legalacsonyabb érték. A tranzakció során az eladót a Dentons ügyvédi iroda és a CBRE ingatlan ügynökség, a vevőt a DLA Piper ügyvédi iroda képviselte.

Az Airport City jól illeszkedik a vállalat meglévő ingatlanportfoliójába, mivel több korábbi beruházása valósult már meg a térségben, a repülőtér vonzáskörzetében. Ezek a 2-es terminál mellet található ibis Styles Budapest Airport Hotel, vagy az ország legkorszerűbb pilóta- és légiutaskísérő képzési központja, amely a Wizz Air számára épült fel.

A most megvásárolt logisztikai park mellett a portfolióba tartoznak még az East Gate és East Gate PRO, valamint a Login üzleti parkok - írják.