Dual-branded szálloda nyílik a Liberty fejlesztés alatt álló többfunkciós épületében. A szállodapiacon is jelen lévő WING és a vezető nemzetközi szállodaipari vállalat, az Accor a komplexum összesen 12 500 négyzetméternyi területére kötött megállapodást. Már elindultak az építkezési munkálatok és az ütemtervek szerint a szállodai rész 2023 őszétől várja majd a vendégeit – közölte a fejlesztő.

A Liberty Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Albert Flórián út kereszteződésénél, a budapesti nemzetközi repülőtérről és az M5 autópálya felől érkezők számára a belváros kapujában, a Groupama Aréna, a Telekom székház és a Népligetnél épülő Budapesti Multifunkcionális Sport és Rendezvénycsarnok közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Az 1-es villamos és az M3 metróvonal használatával pedig könnyedén és gyorsan elérhetővé válik Budapest legtöbb csomópontja.

A szálloda által kínált 332 szoba egyenlően oszlik meg a háromcsillagos ibis és négycsillagos Tribe márkák között. A kétütemű fejlesztés első szakaszában a déli szárny 5-8. emeletén kapnak helyet a szobaszintek.

A tervek szerint a hotel közösségi terei és szolgáltatásai a négycsillagos minőségnek felelnek majd meg. A déli szárny földszintjén kap helyet a szálloda fogadótere, valamint a business cornerként is funkcionáló lounge area.

A 220 fő befogadására alkalmas, négy külön részre bontható konferenciaterem rendezvényhelyszínként is szolgál majd.

A déli szárny első négy emeletének közel 10 ezer négyzetméternyi területén A+ kategóriás irodahelyiségeket alakít ki a fejlesztő. A Liberty autóval és tömegközlekedési eszközökkel is könnyedén elérhető, emellett nagy alapterületű, rugalmasan alakítható és magas minőségű területeket kínál leendő irodabérlői számára. A déli épületszárny átadására várhatóan 2023 év elején kerül sor. Ezzel párhuzamosan zajlik a 20 ezer négyzetméteres északi szárny fejlesztése is, amely előreláthatólag 2023 végéig nyitja meg kapuit.