Az idei Ybl Szakmai Napon 60 vállalat és több mint 300 diák vett részt - ez utóbbi nem meglepő, ha tudjuk, hogy a szakmai nap a hallgatók szervezésében valósult meg.

"A diákok között idén is rengeteg középiskolás volt, akik egyszerre nyertek képet az egyetem képzéséről és az építőipar mai lehetőségeiről" - árulta el a magyarepitok.hu-nak Fórizs Lajos főszervező, majd hozzátette: "a cégeknél fontos változás volt, hogy idén már nagyon sokan maguktól jelentkeztek az eseményre, ami mutatja az Ybl Szakmai Nap rangjának a növekedését."

A rendezvényen a cégek információs standjai mellett a szakmai előadások is voltak, ami mellett az egyetem az MSc képzésről és a gyakornoki lehetőségekről is tájékoztatta a vendégeket.

Mely cégek vettek részt?

A Colas Út Zrt., a Duna Aszfalt Kft., az EB Hungary Kft., az Epronex Zrt., a Grabarics Kft., a HBM Kft., Kalotherm Építőipari Zrt., a KÉSZ Zrt., a Laterex Zrt., a Leier Kft., a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, a Mapei Kft., a Market Építő Zrt., a Peri Kft., a SADE Magyarország, a Veolia Magyarország, a Sika Hungária Kft., a Strabag csoport, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., ZÁÉV Zrt.

"A legfontosabb, hogy az elmúlt években kiépült, és immár jól működik az egyetem és az építőipari szakma közötti híd, ami képes összehangolni a két fél érdekeit, és ez adja a rendezvény sikerességét. Szerény költségvetéssel, a megfelelő szellemiség által el tudtunk odáig jutni, hogy ma az Ybl Szakmai Nap az egyik legnagyobb építőipari rendezvény." - árulta el a lapnak Kincses Péter, a másik főszervező.

Ennek megfelelően a jövőben is folytatni kívánják a szakmai napok szervezését, ám a fejlődés érdekében változtatnának: "Ebben a formában, ez a száz százalék, amit tud. Emiatt nagyon fontos, hogy a friss hallgatókat be tudjuk vonni a szervezésbe, az ő gondolataik fogják megadni azt a pluszt, amivel még színesebbé válik a rendezvény, és még több céget lesz képes befogadni" - árulta el Kincses Péter.