Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertes Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos egyik cége, a a ZÁÉV Építőipari Zrt. , nettó 42 milliárd 787 millió forintos ajánlattal.

Nagy verseny nem volt, a ZÁÉV mellett a szintén gyakori közbeszerzési szereplő, a veszprémi Vemév-Szer Kft. tett ajánlatot. A közbeszerzési dokumentumok szerint a Vemév-Szer két és fél milliárddal drágább ajánlatot tett az eljáráson, mint a ZÁÉV. Az előbbi cég az opciós tétellel együtt - az opció része például, hogy a V.I.P. lépcsőház fém korlátja helyett üveg korlátot építenek, a csarnokban kiépítik a projektoros vetítést, a nem sport rendezvényekhez székeket és azok tároló rekeszét is leszállítják) nettó 45,98 milliárd forint, míg az utóbbi 43,46 milliárd forintos árajánlatot tett.

A multifunkciós rendezvény és sportcsarnok nettó alapterülete 15 052 négyzetméter, a csarnoktér szerkezeti fesztávja 59,80 méter, a maximális befogadóképessége pedig 4000 fő. Az épület a „közel nulla” energetikai követelmény szerint készül. A tetőre 3x120 kilowatt napelem kerül - hálózati betáplálással - amely az épület energiaigényét részben fedezi. Az épület körül - több részletben - 588 parkolóhely létesül, ezek egyikében lesz két elektromos-autó töltőállomás, amely négy gépjármű töltésére alkalmas. A buszparkolók száma 23.

A nyertessel október 3-án kötött szerződést a zalaegerszegi önkormányzat.

Az új sportcsarnok a régi, Zalakerámia városi csarnok funkcióit veszi át, otthont ad majd a helyi kosárlabda csapatoknak is.