Zártvégű lesz a MAG ingatlanalap

A PSZÁF az alapkezelők közül elsőként a Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt. számára engedélyezte nyíltvégű MAG ingatlanalapjának zártvégűvé alakítását, miután a MAG a zártvégűsítéshez szükséges előfeltételeket teljesítette.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 09:59
Fotó:

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (továbbiakban PSZÁF) jóváhagyta a Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: "Alapkezelő") MAG ingatlan alapjának (a továbbiakban: "Alap") zártvégűvé alakulási tájékoztatóját. Az Alap futamideje 4 év, mely időszak alatt az Alap professzionális befektetési politikája előreláthatóan akadály nélkül végrehajtható. A Macrogamma meggyőződése, hogy a tervezett 4 éves futamidő végére a MAG Alap versenyképes hozamot tud majd biztosítani a befektetési jegyek tulajdonosai számára, és további tőkebevonásra is képes lesz.

A Macrogamma a zártvégűsítéssel kapcsolatos álláspontját azután alakította ki, hogy a PSZÁF 2008. november 7-én felfüggesztette az összes magyarországi nyíltvégű ingatlan alap forgalmazását. Az Alapkezelő úgy ítélte meg, hogy ebben a gazdasági helyzetben zártvégű formában lehet sikeresen és biztonságosan ingatlanalapot üzemeltetni, ezért - a piaci szereplők közül elsőként - kezdeményezte nyíltvégű ingatlanalapjának zártvégűsítését, annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb folytatni tudja az aktív portfóliókezelést. Az Alapkezelő az átalakulás előtt teljesítette az összes - nem nagy számú - visszaváltási igényt, illetve a felfüggesztés alatt eladni szándékozó jegytulajdonosok jegyeit más befektetők megvásárolták.

Az Alapkezelő a zártvégűvé alakulással kapcsolatban hangsúlyozza, hogy az ingatlanpiacon a jelenlegi helyzetben is számos jó tranzakciós lehetőség van, és az ingatlanalap-kezelés - mint egyedüli olyan közvetlen tőkepiaci tőkebevonásra alkalmas termék, amelynek mögöttes piaca nem függ az értékpapírpiactól és gazdaságfehérítő hatása is jelentős - speciális, perspektivikus üzletág, aminek a gazdasági válság alatt is lehetnek lehetőségei, azt követően pedig újra felfut majd.

HOZZÁSZÓLÁSOK