Zöldkártya nélkül is eladható az ingatlan

Energetikai tanúsítvány nélkül is bejegyzik az ingatlan-adásvételt.
MTI-Eco, 2012. június 22. péntek, 08:51
Fotó: Napi.hu

Az épületek energetikai tanúsítványának hiánya jelenleg nem lehet akadálya a tulajdonosváltás földhivatali bejegyzésének - mondta Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatalának vezetője a Népszabadságnak.

A lap pénteki számában Borsay Tamás kifejti: az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvény tételesen felsorolja, hogy mit kell tartalmaznia egy adásvételi szerződésnek, és ebben a tanúsítvány nem szerepel. Így ezt a hivatal nem követelheti meg, és nem ellenőrizheti.

Ugyanakkor annak nincs akadálya, hogy a szerződéshez mellékeljék - tette hozzá.

Az energetikai tanúsítványról szóló rendelet szerint adásvételkor a tulajdonosnak kell gondoskodnia a tanúsítvány elkészítéséről, és legkésőbb a szerződéskötésig kell átadnia a vevőnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2012.06.25 19:54

@ZalanIvan: Egyet értek, a haveroknak kellett melót csinálni a sok hitelben fuldokló eladó meg kapott még egy púpot a hátára. Majd épp egy ilyen sajtfecninek fogunk hinni mikor ügyvédek jogászok is azt írnak papírra amit a "megrendelő" kér. Kb annyit ér mint az egykor bevezetett zöldkártya az autókon :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2012.06.22 10:08

Ha én házat akarok venni, a szememnek hiszek, nem a papírnak. Legfeljebb megnézem az utolsó egy év energia számláját az ingatlannak és kész. Minek ezt bonyolítani? Csupán pénzbehajtás ez is, sok minden más ebben az országban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html