Az Alina Kabajeva vezette akadémiájának otthont adó épület a Szocsiban lévő Sziriusz nevű településen található. Az ingatlant 2022 októberében vette át a Gazprom. Egy hónappal később a vállalat eladta az épületet a Gazprom Társadalmi Kezdeményezések Támogatási Alapjának, majd 2023 januárjában az állami vállalat a 2,2 milliárd rubel (10 milliárd forint) értékű épületet a Ritmikus Sportgimnasztika Akadémiának adta – írja a Lettországban működő, független orosz hírportál, a Meduza

Újságírók szerint a Ritmikus Sportgimnasztika Akadémiát mindössze három héttel azelőtt alapították, hogy megkapta az ingatlant.

A szervezet igazgatója a jogi személyek egységes állami nyilvántartása szerint Tatjána Kolesznyikova, egykori szovjet tornász, kétszeres országos bajnok. Az Akadémia tulajdonosai rejtve vannak az FTS adatbázisában (akárcsak a Heavenly Grace Academy tulajdonosai). A Gazprom az egyik leányvállalatánál lévő forrásra hivatkozva azt írja, hogy Alina Kabajeva az üzlet kedvezményezettje.

A jogi személyek egységes állami nyilvántartása szerint Alina Kabajeva akadémiája a szállodaiparban, a filmgyártásban, a fizikai fitnesztevékenységben, az ingatlanok kezelésében, konferenciák és kiállítások szervezésében, valamint a gyermekek oktatásában vesz majd részt.

144 szobás szálloda, wellness, mozi és sportorvosi központ

A Heavenly Grace honlapja szerint a több mint 41 ezer négyzetméteres épületben 144 szobás szálloda, uszoda wellnessrészleggel és mozi is található. Az akadémia területén egy sportorvosi központ és egy étterem is fellelhető. 

Alina Kabajevát Vlagyimir Putyin gyermekei édesanyjának tartják. A The Wall Street Journal 2022-ben azt írta, hogy az amerikai hírszerzés szerint Alina Kabajeva „legalább három gyermeket szült Putyinnak”. A Dossier Center vizsgálatában rámutatott, hogy az elnökhöz közel álló üzletemberek legalább 15 éve támogatják anyagilag Alina Kabajeva családját.