Az Egyesült Államok költségvetési hiánya 378 milliárd dollár volt márciusban, közel kétszerese az egy évvel korábbi 193 milliárd dollárnak – közölte az amerikai pénzügyminisztérium.

Elemzők jóval kisebb hiányra, 302 milliárd dolláros deficitre számítottak.

A büdzsé bevétele éves összevetésben 1 százalékkal, 313 milliárd dollárra csökkent, a kiadása 36 százalékkal, 691 milliárd dollárra emelkedett.

Több mint 20 százalékkal nagyobb az amerikai költségvetési hiány, mint egy évvel ezelőtt

Az amerikai költségvetés februári hiánya jelentős mértékben felülmúlta az egy évvel korábbit deficitet, amire bevételnövelési tervvel állt elő az amerikai elnök. Bővebben>>>

Feleannyira teljesít jól a Biden-kormány gazdasága

Az október 1-jén indult folyó pénzügyi év hat hónapjában az amerikai költségvetésben 1100 milliárd dollár deficit keletkezett, ami 62 százalékkal volt nagyobb az egy évvel korábbinál.

A tavaly szeptember végével záródott 2022-es pénzügyi év költségvetési hiánya 1375 milliárd dollár volt, ami gyakorlatilag a fele az egy évvel korábbi 2600 milliárd dollár deficitnek.

A 2020-as pénzügyi évben rekordszintű, 3100 milliárd dolláros hiány keletkezett. Az Egyesült Államok költségvetése legutóbb a 2001-es pénzügyi évben zárt többlettel.

Megadóztatná a milliárdosokat Joe Biden

Bemutatta csütörtökön a következő pénzügyi évre vonatkozó költségvetési javaslatát az amerikai elnök. Bővebben>>>