Az orosz védelmi minisztérium közlése alapján a 4. orosz lövészdandár parancsnoka, Vjacseszlav Makarov ezredes és parancsnokhelyettese, Jevgenyij Brovko ezredes is életét veszítette az ukrán fegyveres erők támadásainak visszaverése közben Bahmut térségében.

Az orosz tárca hozzátette: Vjacseszlav Makarov a Donyecki területhez tartozó Bahmut közelében lévő Krasznoje falu közelében vívott csatában sebesült meg, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a harctérről való evakuálás közben életét veszítette.

Jevgenyij Brovko ezredes a jelentés szerint egy másik területen vezette a csatát, bár azt nem részletezték pontosan merre. Ő halálos repeszsérülés következtében hunyt el.

Az orosz védelmi minisztérium mindeközben beszámolt arról is, hogy az ukrán seregek jelentős kísérleteket tettek, hogy áttörjék az orosz erők védelmét Bahmut északi és déli részén. Ugyanakkor az orosz narratíva szerint ezeket a támadásokat az oroszok sikerrel kivédték.

A legutóbbi orosz védelmi minisztériumi bejelentés igencsak szokatlan, miután Putyin elnök katonai tárcája a legritkább esetben számol be az orosz katonák haláláról, beleértve a magas beosztásban lévőket is. Többnyire akkor válik ismertté a haláluk, amikor a védelmi minisztérium posztumusz kitüntetéseket ad át nekik.

A BBC orosz szolgálata, valamint a Mediazona önkéntes újságíróinak becslései azt mutatják, hogy Ukrajna tavaly februári lerohanása óta több mint 22 600 orosz katona halt meg az ukrán fronton, ezen belül is 57 ezredes és legalább négy orosz tábornok vált a harcok áldozatává.

(via Meduza)