Őrizetbe vettek a román hatóságok két brit-amerikai állampolgárságú milliomost, Andrew és Tristan Tate testvérpárt, akik Romániában élnek. A csoport tagjai fiatal lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert a gyanúsítottak.

A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva. A vádhatóság szerint az egyik gyanúsított meg is erőszakolta az egyik áldozatot.

A média szerint a Tate-testvérek édesapja amerikai, édesanyjuk brit. A testvérek kickbox-versenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet különböző videókkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és többször is nőellenes tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a közösségi oldalakon.

Andrew Tate-et egyébként augusztus közepén kitiltották a Facebookról és az Instagramról is a Meta szabályzatának megsértése miatt. Néhány nappal ezelőtt pedig – ahogy azt az Index is megjegyzi – Greta Thunberg környezetvédelmi aktivistával keveredett konfliktusba, miután eldicsekedett szuperautó-gyűjteményének károsanyag-kibocsátásával.