Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy dél-koreai álláskereső az ikertestvérét kérte meg arra, hogy menjen el felvételizni helyette az egyik állás megszerzéséért – írja a Metro.

A jelölt saját neve alatt egyszerre két állásra jelentkezett: a Bank of Korea (BOK) és a Pénzügyi Felügyeleti Szolgálat (FSS) pozíciójára. 

A felvételi vizsgák azonban mindkét cégnél ugyanazon a napon zajlottak, ezért megkérte az ikertestvérét, hogy adja ki magát neki, és tegye le a vizsgát az FFS-nél.

A BOK-nál kapta meg az állást, és idén kezdett el ott dolgozni, viszont a bank nyomozást indított ellene az állítólagos csalás miatt.

A BOK és az FSS közös közleménye szerint a BOK szigorú fegyelmi intézkedéseket tervez attól függően, hogy a vádakkal kapcsolatban milyen eredményre vezetnek a belső és külső vizsgálatok.

Nagyon komolyan veszik a vizsgákat

A felvételi vizsgáztatás egy állás betöltéséhez megszokott eljárás Dél-Koreában, amely a világon kiemelkedő a magasan képzett munkaerő arányát tekintve. 

Az éves főiskolai felvételi vizsga idején például még a repülőjáratokat is leállítják, hogy a diákokat ne zavarják. A frissen végzetteknek kemény versenyt kell kiállniuk, hogy elhelyezkedhessenek a legnevesebb vállalatoknál. 

A jövőbeni csalások megelőzése érdekében most a BOK azt fontolgatja, hogy együttműködik más szervezetekkel, amelyek ugyanazokon a napokon tartanak felvételi vizsgákat.