Egy fegyveres tüzet nyitott több száz ember között egy középiskolai bizonyítványosztó ünnepségen a virginiai Richmondban.

Az ámokfutó két embert megölt és öt másikat megsebesített

- közölte Rick Edwards, a város ideiglenes rendőrfőnöke, aki beszámolt arról, hogy a rendőrség kezdetben két embert vett őrizetbe, közte a feltételezett 19 éves elkövetőt, míg a másikat rövid időn belül elengedték, mivel nem volt köze a lövöldözéshez.

Az áldozatok egyike egy 18 éves, végzős diák, akit ismert az elkövető és egy 36 éves férfi, aki szintén részt vett a Huguenot középiskola ünnepségén a Monroe parkban található Altria színháznál.

A fegyveres támadás következtében egy 18 éves diák és egy 36 éves férfi életét vesztette Fotó: MTI
A fegyveres támadás következtében egy 18 éves diák és egy 36 éves férfi életét vesztette
Kép: MTI/AP , Hilary Powell

A két halotton kívül öten – egy 14 éves fiú és négy, 31 és 58 év közötti férfi – szenvedtek lőtt sebeket, akiket kórházban ápolnak. Rajtuk kívül a nagy riadalomban,

egy autó elütött egy 9 éves kislányt, miközben a sofőr megpróbált elmenekülni a lövöldözés helyszínéről.

gyanúsított elmenekült a helyszínről, de a virginiai rendőröknek sikerült őt elfogni és őrizetbe venni.

Már semmi sem szent? Már semmi sem szent?

– fakadt ki magából kikelve Richmond polgármestere, Levar M. Stoney, aki megígérte, hogy aki érintett, azt bíróság elé állítják.

"A diplomaosztó ünnepség éppen véget ért, és a végzősök kint fotózták családjukat, amikor a lövöldözés történt" – mondta Jason Kamras, a Richmond Public Schools felügyelője, majd hozzátette:

Nincs több szavam erre. Elegem van abból, hogy a gyerekeinket lelövik.