Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Phenjan szerint az újfajta felderítőképességre azért van szükség, hogy ellenőrizhesse az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatait.

Észak-Korea hétfőn már értesítette a japán parti őrséget, hogy a május 31. és június 11. között esedékes indítás érintheti a Sárga-tenger, a Kelet-kínai-tenger és a Fülöp-szigetekhez tartozó Luzon vizeit.

 

Japánnak nagyon nem tetszik, hogy Észak-Korea műholdat lőne fel a világűrbe

Japán hétfőn felszólította Észak-Koreát, hagyjon fel a műhold felbocsátására vonatkozó terveivel, melyekről Phenjan nem sokkal korábban tájékoztatta a szigetország hatóságait. A japán miniszterelnök egyúttal az észak-koreai rakétakilövések leállítását sürgette. Bővebben>>>

Japán lelövi a műholdat, ha átlépi a határt

A japán védelmi miniszter figyelmeztetett, hogy lelövik a műholdat vagy a törmelékeket, ha azok átlépik Japán határát. A japán partiőrség az esetleg lehulló törmelék miatt biztonsági figyelmeztetést adott ki azon hajók számára, amelyek a térségben tartózkodhatnak a megjelölt időintervallumban.

Észak-Korea riválisai elítélték a tervezett műholdfelbocsátást, mivel az a ballisztikus rakétatechnológiáknak az ENSZ Biztonsági Tanácsa által betiltott tesztelésének minősülne.

A múlt héten a dél-koreai és az amerikai hadsereg nagyszabású éleslövészeti gyakorlatot tartott az észak-koreai határ közelében. Ez volt az első eleme annak az ötrészes gyakorlatsorozatnak, amellyel a résztvevő országok katonai szövetségük fennállásának 70. évfordulóját ünneplik.

 

Az EU és Dél-Korea együttműködése „nem fényűzés, hanem létszükséglet”

Fokozza biztonsági együttműködését Dél-Korea és az Európai Unió, Ukrajnát pedig addig támogatják „amíg szükséges". Bővebben >>>

„Inváziós előjátékba” bonyolodott Amerika

Washington és Szöul rendszeres hadgyakorlataikat védekező jellegűnek nevezik, és 2022 óta kibővítették a műveleteket, hogy felkészüljenek az esetleges északi fenyegetésekre. Ezzel szemben Phenjan inváziós előjátékként tekint a hadgyakorlatokra.

Ri Pjong Csol magas rangú katonai tisztségviselő bírálta az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat, leszögezve, hogy Észak-Korea nélkülözhetetlennek tartja a műveletek megfigyelését a világűrből. Hozzátette, az Egyesült Államok és erőinek „veszélyes katonai tevékenysége” olyan aggasztó biztonsági környezetet teremtettek, ami szükségessé teszi, hogy Phenjan valós idejű, megbízható információt gyűjtsön a térségben zajló katonai mozgásokról.

Lim Szu Szuk dél-koreai külügyi szóvivő abszurdnak nevezte, hogy Phenjan a közös hadgyakorlatot ürügyként használja a katonai kémműhold felbocsátására.

Észak-Korea mintegy száz rakétát tesztelt 2022 eleje óta, köztük interkontinentális ballisztikus rakétákat, amelyekkel akár az Egyesült Államok területe is elérhető.

 

Műholdháború robbant ki az űrben az oroszok és amerikaiak között

Oroszország egy furcsa műholdat indított útnak, amelynek célja a jelek szerint az amerikai katonai műholdak lehallgatása a Föld körüli pályán. Komoly műholdháború színterévé válhat a világűr. Bővebben >>>