A Terminátor dallamára készült videóban bemutatott első vaskatona egy valódi, lőállásban fekvő honvéd magasságával vetekszik. A fejét képes jobbra és balra, illetve fel és le is képes mozgatni, de az egyelőre nem világos, hogy ki gyártotta, a katonák mindenesetre Wall-R-nek hívják.

Akárcsak a Terminátor, ez is vasból készült, de azzal ellentétben az alakja nem egészen emberi, inkább olyan, mint egy vasállat, amelyiknek van egy jókora lőszertára, ami a fölötte lévő fegyverhez van csatlakoztatva, és aztán csak lő és lő – írja a Trustnodes.

A célzást távolról képesek irányítani, akárcsak egy drón esetében. Ez Ukrajna válasza Oroszország inváziójára, a végtelen számú, nélkülözhető hús- és csont elítéltekre és sorkatonákra. Ezekkel a vaskatonákkal a honvédők számára már valamivel könnyebbé válhat a frontvonal védelme.

A Törpeterminátor még nem lesz elég a győzelemhez

Nem valószínű, hogy ez az eszköz fordítja meg a háború menetét, de a Wall-R 0.1-es verziója előrevetíti, hogy a legtöbb háborúban a technológia dönti el a harc kimenetelét. A robotok tarthatják a frontvonalat, amíg a katonák felkészülnek az előrenyomulásra, majd pedig ellenőrizhetik az újonnan visszafoglalt területet, míg a katonák felhúzzák a kék-sárga lobogót.

Az utóbbi időben voltak viták arról, hogy mit is tenne Ukrajna a Krím félszigettel, ha visszaelfoglalná. A háborús törvények szerint igazságos lenne, ha Kijev még Belgorodot is elcsatolná, nemhogy a Krímet, amely eleve az övék – írja a portál.