Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

„Embereink, területeink számunkra prioritást élveznek. Azok pedig, akik ott vannak a Kremlben, higgyék el, rossz véget érnek. Őszintén szólva, nem tudom, hogyan, de nagyon szeretném, hogy gyorsan végük legyen” – fogalmazott az Volodimir Zelenszkij.

Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán haderő szóvivője közben egy pénteki tévéműsorban kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők az orosz csapatok kimerülésének jeleit látják a Donyec megyei Bahmutnál. 

Csak az elmúlt nap alatt negyven összecsapás történt itt, amelyek következtében 190 orosz katona halt meg, 244 megsérült, további 15-öt pedig elfogtak. Három orosz harckocsi, egy gyalogsági harcjármű, három tarackágyú és öt lőszerraktár is megsemmisült.

Mindez arról tanúskodik az ukrán szóvivő szerint, hogy védelmi hadműveletük sikeresen folytatódik, az ellenség kimerült, és kivérzett. A Wagner orosz zsoldoscsoport egyetlen határidőt sem teljesített, Bahmutot nem sikerült elfoglalniuk.

Demotiváció és kimerültség jellemzi a Wagner csoport katonáit

Szerhij Cserevatij szerint az sem segít a támadókon, hogy a kimerült, csatákban vereséget szenvedett Wagner-zsoldosokat az orosz hadsereg reguláris csapatai, gépesített lövész és légideszant alakulatai váltják fel. Rámutatott, hogy ezek a reguláris alakulatok rendkívül alacsony motivációjú emberekből állnak, az ukrán erők sikerei pedig egyáltalán nem adnak nekik önbizalmat.

„A különböző irányú sikeres katonai műveletek eredményeként az ukrán csapatok az ellenséges alakulatokat szétverték, és a helyszíntől függően különböző, 250 métertől 1,5 kilométerig terjedő távolságra szorították vissza” – fogalmazott a szóvivő, leszögezve, hogy Bahmutban kitartanak a várost védő ukrán katonák.