Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár területén – közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője. „Két ember életét vesztette” – tette hozzá. A rendőrség egy Twitter-bejegyzésben megerősítette az ügyészség közlését.

Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és megpróbáljuk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első

– közölte a vállalat.

Vízmentes lesz a kecskeméti Mercedes akkumulátor-üzem

Az üzemben nem lesz vízigényes gyártási tevékenység – erősítette meg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Vizet mindössze az épület légkondicionáláshoz és a dolgozók higiéniai létesítményeihez használnak majd fel. A kecskeméti gyár területén létesülő új akkumulátorbeszerelő-üzem ennek megfelelően csekély mértékben növeli az iparterület jelenlegi teljes vízfogyasztását. Bővebben>>>

A rendőrség és a katasztrófavédelem folytatja a nyomozást a helyszínen.

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, S osztályú luxus szedánját gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő Sindelfingenben található telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak.

2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.