Harry herceg és Meghan szerint üldözőbe vették őket a fotósok, miután részt vettek a Ms Foundation Women of Vision díjátadón Meghan édesanyjával, Doria Raglanddal. Szóvivőjük szerint „közel katasztrofális autósüldözést” éltek át. Az incidenst a New York-i rendőrség megerősítette és kijelentette, számos fotó bizonyítja, hogy veszélyes volt számukra a közlekedés.

Sukhcharn Singh, a taxisofőr szerint azonban nem volt veszélyes a paparazzik üldözése. Annyi történt, hogy egy elakadt szemeteskocsi mögött várakoztak, amikor hirtelen megjelentek a fotósok – mondta a BBC-nek.

"New York City a legbiztonságosabb hely" – tette hozzá a taxis. Singh úr egyébként "kedves embereknek" jellemezte Harryt és Meghant, aki az utazás végén azt mondták: jó találkozás volt és még borravalót is kapott.

Az eset szörnyű előzménye Diana, Harry édesanyjának tragikus baleset volt

1997-ben Diana walesi hercegnő autóbalesetet szenvedett Párizsban, amelyet nem élt túl. Szintén életét vesztette Dodi al-Fajed, a Harrods tulajdonosának fia, akivel Diana együtt utazott az autóban. Meghalt az autó sofőrje is, Trevor Rees-Jones is, az egyetlen túlélő a hercegnő testőre, akit súlyos sérülésekkel mentettek ki az összeroncsolódott autóból.

A 36 éves Diana balesete Párizs belvárosában, a Szajna közvetlen közelében, alig egy kilométerre az Eiffel-toronytól történt. A nagy sebességgel haladó autó behajtott egy alagútba az Alma hídnál, nyomában számos paparazzóval, akik motoron követték, hogy bármelyik pillanatban le tudják őket fotózni.

A szűk alagútban a sofőr elvesztette az uralmát a fekete Mercedes fölött, és belecsapódott egy betonoszlopba. A baleset után azt feltételezték, hogy a sofőr azért hajtott a megengedettnél gyorsabban, hogy le tudja rázni az őket motoron követő fotósokat.

Később számos hír röppent fel arról, hogy nem egy szerencsétlen balesetben vesztették életüket, hanem Diana és párja összeesküvés áldozatai lettek. Volt olyan verzió, hogy a brit titkosszolgálat műve volt a baleset, és a megrendelő Fülöp, Edinburgh hercege lehetett.

Megkoronázták a brit uralkodót

Megkoronázták szombaton III. Károly királyt, az Egyesült Királyság és 14 további nemzetközösségi ország uralkodóját. Bővebben >>>