Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az RNBO titkára, Olekszij Danyilov azzal kapcsolatban fejtette ki elméletét az orosz kapitulációról, illetve kivonulásról, hogy hétfőn háromnapos látogatásra Oroszországba érkezett Hszi Csin-ping kínai elnök.

„A kínai béketerv sikeres végrehajtásának képlete: az első és fő szempont az orosz megszálló csapatok kapitulálása vagy kivonása a területről a nemzetközi jog normáinak, az ENSZ Alapokmányának megfelelően, Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi integritásának helyreállítása érdekében” – szögezte le Olekszij Danyilov a Twitter-oldalán.

 

Kijev Hszi Csin-ping elnök béketeremtő erejében bízik

Oleg Nyikolenko külügyi szóvivő a The Jerusalem Post hírportálon megjelent kommentárjában rámutatott, hogy Kijev kiemelt figyelemmel kíséri a kínai elnök oroszországi látogatását.

Arra számítunk, hogy Peking felhasználja Moszkvával szembeni befolyását, és rákényszeríti az Ukrajna elleni agresszió leállítására. Ahogyan azt Dmitro Kuleba külügyminiszter kínai kollégájával folytatott telefonbeszélgetésében a múlt héten megjegyezte, Ukrajna területi integritásának helyreállítása minden diplomáciai erőfeszítés középpontjában kell hogy álljon.

Az ukrán külügyi szóvivő hozzátette: hazája készen áll a szorosabb párbeszédre Kínával az ukrajnai béke helyreállítása érdekében, összhangban az ENSZ Alapokmányában és az ENSZ Közgyűlésének e témával kapcsolatos legutóbbi határozatában foglalt elvek alapján.