Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai multimilliárdos tavaly mintegy 1,95 milliárd dollár értékben adományozta jótékony célokra elektromos autógyártójának részvényeit.

A 11,6 millió elajándékozott részvény kedvezményezettje ismeretlen. Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentum szerint az adományozásra tavaly augusztus és december között került sor. Nem ez az első eset, hogy Elon Musk Tesla-részvényeket adományoz jótékony célokra. Hatósági bejelentés szerint 2021-ben mintegy 5,74 milliárd dollár értékű részvényt adományozott.

Ugyancsak a dubaji világkormány-csúcstalálkozón Musk azt nyilatkozta, hogy az idei év vége "jó időzítés„ lenne arra, hogy találjon valakit, aki a Twitter vezérigazgatói posztján követi őt.

Stabilizálnom kell a szervezetet, illetve gondoskodnom kell arról, hogy pénzügyileg egészséges helyzetben legyen, és hogy a termékmenetrend világosan ki legyen dolgozva

– mondta videobejelentkezésében. 

„A terheltségem az utóbbi időben valóban megnőtt" – nyilatkozta Musk, aki tavaly 44 milliárd dollár értékben vásárolta meg a Twitter közösségi médiaplatformot, amikor a cég már közel állt a csődhöz. 

Egyes Tesla-befektetők régóta bírálták, amiért túl sok időt fordít arra, hogy a Twitter rehabilitációjára összpontosítson. Novemberben az indonéziai Balin tartott G20-csúcstalálkozón azt mondta, hogy megosztva dolgozik, a Twitter, a Tesla és a SpaceX űrkutatási és űrtechnológiai vállalat vezetőjeként is.

A Tesla cég dolgozóinak egy csoportja New Yorkban szakszervezetet próbál alapítani, ami az első ilyen eset Elon Musk elektromos autógyártó cégénél. A szervezők szerint mintegy 2000 ember dolgozik a buffalói Tesla üzemben, de ahhoz, hogy választást tartsanak, a munkavállalók legalább 30 százalékának támogatását kell felmutatni. 

A Workers United Upstate New Yorkkal olyan szakszervezetet szervezünk, amely ugyanolyan innovatív, mint maga a vállalat, amelynek dolgozunk, és egy még inkább együttműködő környezetet kíván kialakítani, amely erősíti a céget

– áll a buffalói dolgozók sajtóközleményében.

Musk válaszul azt nyilatkozta, hogy a Tesla kaliforniai gyártóüzeme esetében cége jól fizeti és jól bánik a dolgozóival. Kiemelte, hogy a Tesla szívesen várja az amerikai űripari, autógyártó és agrárdolgozók szakszervezetét a szavazás megtartására.