Az Anadolu állami hírügynökség szerint Recep Tayyip Erdogan török elnök a TRT Türk török műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy az Abu Huszein al-Kurasi fedőnevű férfit a török hírszerző szervezet (MIT) által szombaton végrehajtott műveletben semlegesítették – írja az MTI. 

Az MIT hosszú ideje követte al-Kurasit – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan. Hozzátette: minden megkülönböztetés nélkül folytatni fogják a harcot a terrorszervezetek ellen.

Ankara a semlegesített kifejezést használja a megölt vagy elfogott fegyveresekre.

Az Iszlám Állam évekig nagy területeket ellenőrzött Irakban és a szomszédos, háború sújtotta Szíriában. A szélsőséges milícia mindkét országban katonai vereséget szenvedett, de fegyveresei továbbra is aktívak, és több támadást hajtottak végre a két országban.

Erdogan előkerült, most már kutya baja

Néhány napig tartó betegsége után újra megjelent a nyilvánosság előtt Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton egy isztambuli rendezvényen. A 69 éves államfő az elmúlt napokban csak videokapcsolaton keresztül intézte tárgyalásait. A környezetéből származó információ szerint vírusfertőzése volt. Tűkön ülnek a külföldi befektetők, miután jelenleg a török Gandhinak becézett ellenzéki elnökjelölt, Kemal Kilicdaroglu a közvélemény-kutatások alapján – ha csak hajszállal is, de – vezet az aktuális államfővel, Recep Tayyip Erdogannal szemben. A jelenlegi vezető húsz év után távozna posztjáról. Bővebben>>>