Észak-Korea vezetője nemrég arról döntött,  a háborúra készülés jegyében kiterjeszti és rendszeresíti hadgyakorlatait az észak-koreai hadsereg.

Az észak-koreai KCNA hírügynökség szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető is jelen volt azon a phenjani katonai díszszemlén, amellyel az ország fegyveres erejének 75 évvel ezelőtti megalapítására emlékeztek szerda este.

A felvonuláson hosszú hatótávolságú – interkontinentális – rakétákat is bemutattak, továbbá taktikai atomfegyvereket is.

Parádéztak az atomfegyverekkel

Műholdképek elemzése alapján nemzetközi szakértők úgy nyilatkoztak, hogy díszszemlére állították egyebek mellett a legújabb fejlesztésű Hvaszong-17 interkontinentális ballisztikus rakétákat. Elemzők szerint olyan korszerű rakétákat is felvonultattak, amelyek szilárd hajtóanyaggal működnek.

dél-koreai hadsereg vezérkarának szóvivője csütörtökön közölte, hogy szakértőik amerikai katonai illetékesekkel közösen elemzik a birtokukba jutott felvételeket.

A KCNA fényképeket is közölt Kim Dzsongunról, amelyeken az észak-koreai vezető feleségével és lányával volt látható a parádén.