Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az erről szóló döntést hétfőn, egy Kim Dzsongun észak-koreai vezető elnöklésével tartott megbeszélésen hozták, nem sokkal a múlt héten rendezett, két újabb közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlat után – közölte a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

Mindeközben a kaliforniai székhelyű Planet Labs magánvállalat január végén közzétett műholdas felvételei szerint nagyszabású előkészületek indultak Phenjanban, a kommunista államban ugyanis február 8-án ünneplik a hadsereg fennállásának 75. évfordulóját, majd néhány napra rá, 16-án Kim Dzsongun apja, Kim Dzsong Il egykori észak-koreai vezető születésnapját.

Atomfegyverekkel készül a háborúra

A múlt héten az Egyesült Államok és Dél-Korea két légi hadgyakorlatot is tartott, a Koreai-félszigettől nyugatra rendezett manőverben amerikai, F-22-es és F-35-ös, valamint dél-koreai F35A típusú vadászgépek is részt vettek.

Phenjan mindkét műveletet élesen bírálta és azt vetette Washington szemére, hogy aláássa a térség stabilitását és biztonságát, továbbá figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok bármely katonai tevékenységére az atomot atomért elve jegyében ad választ.

A kommunista ország tavaly rekordszámú, összesen 37 ballisztikus- és cirkálórakéta-tesztet hajtott végre, gyakran egyszerre több rakéta indításával, így az elindított rakéták száma meghaladta a hetvenet.

Kim Dzsongun január elsején, a kormányzó Koreai Munkáspárt központi bizottságának plenáris ülésén leszögezte, Phenjan egyértelmű ellenségnek tekinti a szomszédos Dél-Koreát, ezért exponenciálisan növeli országában az atomfegyverek számát.