Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szóvivő ezt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknek azzal a kezdeményezésével kapcsolatban mondta, hogy Minszkben rendezzenek egy orosz-amerikai csúcstalálkozót, az ő részvételével.

Aligha remélhetünk viszonosságot és választ egy ilyen kezdeményezésre bárki részéről is a kollektív Nyugatról. Washingtonból pedig hallottuk a nyilatkozatokat, hogy Joe Biden amerikai elnöknek nem lesz más állomása (a jövő héten esedékes európai útja során), mint Lengyelország. Tehát egyelőre nincs készség vagy nyitottság a kollektív Nyugat részéről a békekezdeményezésekre

- mondta.

Peszkov közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, a parlament két házához intézendő üzenetében részletes értékelést ad majd a nemzetközi helyzetről és az Ukrajnai elleni "különleges hadműveletről".

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője Emmanuel Macron francia elnöknek arra a kijelentésére érezte fontosnak reagálni, miszerint Franciaország soha nem támogatta és nem is fogja támogatni Oroszország teljes legyőzését. Zaharova emlékeztetett rá, hogy Franciaország fegyvert szállít Ukrajnának.

A fegyverszállítások, amelyek hátterében az Oroszország győzelmének elfogadhatatlanságáról szóló nyilatkozatok állnak, nem engednek más logikus következtetést levonni, mint azt az egyet, hogy le akarnak győzni bennünket

- írta a szóvivő a Telegramon.

Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlament felsőházának alelnöke a Telegram-csatornáján kifejezte meggyőződését, hogy a legutóbbi müncheni biztonsági konferencia a "leghírhedtebbként" vonul majd be a történelembe a "síri csend" miatt, amely az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbantását övezte rajta. A politikus szerint nincs ma a biztonságpolitikában az ukrán válság mellett harsányabb téma az Oroszországot Németországgal összekötő csővezetékek elleni támadásnál.

A téma elhallgatását Koszacsov annak tulajdonította, hogy szerinte ahogy a müncheni konferencia megtartása, ugyanúgy a vezetékek felrobbantása is a NATO kezdeményezésére történt.