Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Megkezdődött egy új, minden eddiginél modernebb elektronikus kerítés telepítése Lengyelország részéről az orosz határon, az oroszországi Kalinyingrád régiónál – közölte Máriusz Kaminszki lengyel belügyi és közigazgatási miniszter.

Ez egy rendkívül korszerű kerítés lesz, olyan, mint a belorusz határon lévő, rengeteg kamerával és mozgásérzékelővel. Ennek köszönhetően teljes körű felügyeletünk lesz az orosz határ felett: gyakorlatilag mindenről tudni fogunk, ami az orosz határon történik

– nyilatkozta a lengyel tárcavezető.

lengyel határőrség közlése szerint a lengyel-orosz szárazföldi határ közel 200 kilométeres szakaszán összesen háromezer kamerát telepítenek. Az első földmunkák április 18-án kezdődtek a Bezledi határátkelőhely közelében. A határkerítés építését a lengyelek legkésőbb szeptember 30-ig tervezik befejezni.

Az építési munkálatok becsült költsége jelenleg 373 millió zloty, azaz megközelítőleg 81 millió euró (körülbelül 30 milliárd forint).

A lengyel hatóságok 2022 februárjában, nem sokkal azt követően jelentették be a határkerítés építését, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát. A RIA Novosztyi szerint a lengyel hadsereg már épített egy három sor szögesdrótból álló kerítést az orosz határon.

A lengyel hatóságok korábban már felhúztak egy határfalat a belorusz határon. Az építkezés 2021-ben kezdődött a Lengyelországot érintő bevándorlási válság következtében és 2022 októberében fejeződött be. 

(via Meduza)