Bírósági beadványban támadta meg Priscilla Presley január közepén elhunyt lánya, Lisa Marie Presley végrendeletét – írta a BBC

Elvis Presley egyetlen lánya, aki maga is énekes és dalszerző volt, január 12-én, 54 éves korában halt meg egy Los Angeles-i kórházban néhány órával azután, hogy mentővel a sürgősségi osztályra vitték. Lisa Marie Presley halálának okát azóta sem hozták nyilvánosságra.

A beadványban arra hivatkoznak, hogy a végrendeletben Priscilla Presley neve helytelenül lett leírva, valamint – az ügyvédek által megfogalmazott érvelés szerint – a dokumentumon Lisa Marie Presley aláírása is „elüt a megszokott kézjegyétől”.

A végrendeletbe bekerült kiegészítést továbbá nem tanúk vagy közjegyző jelenlétében írták alá. Priscilla Presley állítása szerint csak lánya halála után értesült ennek a kiegészítésnek a létezéséről, és beadványában kéri a dokumentum semmissé nyilvánítását.

A fentiek alapján az állítólagos 2016-os módosítást érvénytelennek kell tekinteni, és a 2010-ben módosított és teljes egészében újrafogalmazott végrendelet az irányadó és mérvadó dokumentum

– áll a beadványban.

Nem világos, hogy mennyit ér ez a vagyon, de a BBC amerikai partnere, a CBS News szerint az elmúlt évek különböző peres ügyei arra utalnak, hogy Lisa Marie Presley pénzügyei zavarosak voltak. Priscilla Presley azzal érvel, hogy a módosítást soha nem adták át neki lánya életében, ahogy azt a végrendelet kifejezetten előírta.