Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elképzelés szerint az Etihad Stadion északi lelátójának kapacitása 7700 ülőhellyel bővülne, és ezzel az aréna befogadóképessége meghaladná a 60 000 főt. 

A 300 millió font értékű javaslat a lelátó bővítésén kívül egy U-alakú hozzáépítésről is szól, amely épületrészben múzeum, klubbolt, 400 ágyas szálloda és egy háromezer fő befogadására alkalmas fedett, minden időjárási viszonyok között nyitva tartó köztér is helyet kapna – számol be a részletekről az Architects’ Journal.

Kép: Manchester City FC

Az új építmény két oldalán négy emelet magas LED-képernyők fogadják majd a stadionba érkezőket.

Manchester City stadionja a 2002-es Nemzetközösségi Játékokra készült, majd ezután alakították át a Premier League mérkőzésekre. Aktuális befogadóképessége 54 500 fő, míg a helyi rivális Manchester United stadionja, az Old Trafford 74 310 fő befogadására alkalmas.

Fegyelmi bizottság elé idézték a Manchester Cityt a pénzügyi szabályok állítólagos megsértése miatt

Korábban beszámoltunk róla, hogy az angol labdarúgó Premier League bejelentése alapján a bajnokságban címvédő Manchester City képviselőinek független fegyelmi bizottság előtt kell megjelenniük, mert a gyanú szerint megsértették a liga pénzügyi szabályait.

A klub vezetősége szerint az építkezésnek még idén el kell kezdődnie, és az átadás a 2025/26-os szezon kezdetére várható.