Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ha az Egyesült Államok le akarja győzni Oroszországot, Moszkvának joga van bármilyen fegyverrel, így atomfegyverekkel is megvédeni magát – jelentette ki Medvegyev Telegram posztjában. Egyetértett nyilatkozatában a Vlagyimir Putyin elnök beszédében elhangzottakkal is, amelyek szerint lehetetlen legyőzni Oroszországot a csatatéren. 

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint pontosan ezért történt, hogy országa felfüggesztette a START-III programot. Elmondása szerint az amerikai elit elvesztette a kapcsolatot a valósággal, és arra lenne szükségük, hogy elgondolkodjanak, mit értek el.

Medvegyev régóta esedékesnek nevezte a lépést, sőt, elkerülhetetlennek tartotta, amiért az Egyesült Államok ”nem vette figyelembe„ az orosz kormány kéréseit. ”Továbbra is hatalmas mennyiségű fegyvert szállítanak Kijevnek, kifejezetten Oroszország legyőzésére koncentrálnak, korlátozni és megsemmisíteni akarják az országot. A stratégiai biztonság azonban nem tartozik az amerikai-orosz viszonyok kontextusához, ami rosszabb, mint egy bűncselekmény„ – fogalmazott. 

A felsőbbrendűség és a büntetlenség érzése mögött az elnökhelyettes szerint az a szándék rejtőzik, hogy valójában le akarják győzni Oroszországot, amellyel egy világkonfliktus küszöbére jutunk, illetve hozzátette:

ha az Egyesült Államok le akarja győzni Oroszországot, akkor jogunk van megvédeni magunkat bármilyen fegyverrel, beleértve a nukleáris fegyvereket is.