A 86 éves politikust április 5-én szállították kórházba, és több mint tíz napig szorult intenzív kezelésre.

Silvio Berlusconit egy fekete limuzinnal vitték haza másfél hónap után, s pártja a Hajrá, Olaszország! (Forza Italia!) is megerősítette, hogy a politikus elhagyta a milánói Szent Rafael kórházat.

Kórházi ellátása után az orvosok azt mondták, hogy Berlusconi krónikus myelomonocytás leukémiában (CMML) szenved.

Nem derült ki, hogy mikor észlelték először a rákbetegség jeleit a volt kormányfőn, csak annyit mondtak, hogy nem rövid lefolyású betegségről van szó.

Giorgia Meloni is tartotta benne a lelket

Berlusconi a Forza Italia! alapítójaként a kórházból április elején rövid videóüzenetet küldött párttársainak és támogatóinak a párt kétnapos milánói kongresszusára, amiben úgy fogalmazott, hogy készen áll a visszatérésre.

A múlt héten két politikai szövetségese látogatta meg a kórházban, Giorgia Meloni miniszterelnök és helyettese, a szállítási tárca vezetője, Matteo Salvini.

Berlusconi egészségi állapota az elmúlt években romlott meg látványosan.

2016-ban volt egy szívműtéte, és többször is járt kórházban, amióta három évvel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal. 1994 eleje és 2011 között három cikluson keresztül vezette az olasz kormányt, az első nagyon komoly betegségét 1997-ben győzte le.

Kitudódott, milyen súlyos betegségben szenved Silvio Berlusconi

A volt olasz miniszterelnöknél leukémiát diagnosztizáltak egy nappal azután, hogy légzési problémákkal az intenzív osztályra került. Bővebben>>>