Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Oroszország továbbra is rendkívül súlyos veszteségeket szenved el az ukrajnai háborúban, ám drámai különbségek vannak az egyes országrészek között a lakosság arányában mérve – szerepel a brit katonai hírszerzés vasárnap ismertetett helyzetértékelésében.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett hírszerzési összefoglaló szerint a lakosságszámhoz viszonyítva a két leggazdagabb város, Moszkva és Szentpétervár viszonylag kevéssé érzi meg a harctéri veszteségeket. Különösen igaz ez az orosz elithez tartozó családok esetében.

A brit hírszerzési jelentés kiemeli, hogy amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök február 21-én beszédet tartott az ország helyzetéről, a hallgatóság első két sorában magas beosztású orosz tisztviselők ültek, és nincs olyan értesülés, hogy bármelyikük gyerekei is a fegyveres erőknél szolgálnának.

Az orosz elit tagjait elszigetelik a háborútól

A keleti régiókban ugyanakkor a helyi lakosságszámhoz képest valószínűleg 30-40-szer magasabb a halálozási ráta, mint Moszkvában. Sok helyen a nemzeti kisebbségek szenvedik el a legnagyobb veszteségeket: Asztrahányban például a veszteségek 75 százaléka a kisebbségi kazah és tatár közösségeket érintik.

A beszámoló szerint nagy valószínűséggel továbbra is komoly súllyal esik latba a megfontolás, hogy az orosz társadalom tehetősebb és befolyásosabb tagjait elszigeteljék a háborútól, miközben az orosz védelmi minisztérium igyekszik megoldást találni a harcoló alakulatok folyamatos létszámhiányára.

(via MTI)