Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A harcok minden házért, minden méterért folynak, a fő problémát magának a katonaságnak a veszteségeit jelentik – mondta Maxim Zsorin, az Azov zászlóalj egykori parancsnoka. Kijev kizárja Bahmut elhagyásának lehetőségét, hangsúlyozva, hogy az otthonaink védelméről van szó, és nem csak a földterületről – számolt be róla a rbc.ru hírportál.

Az ukrán vezérkar számára napról napra nehezebbé válik a helyzet Bahmutban. 

Az ellenség most figyelmét és erőinek nagy részét közvetlenül magára a városra irányította. Megpróbálnak a magánszektorban, az ipari övezetekben mozogni. Nagyon kemény harc folyik minden házért, minden méterért. A legnagyobb problémánk az, hogy hadseregünk leginkább harcképes egységei épp most veszítik el legjobb harcosaikat

– jelentette ki Maxim Zsorin.

Az Azov-ezred egykori parancsnoka szerint az ukrán hadseregnek nagyobb esélye van a sikeres ellentámadásra, ha megkapja a kért nyugati fegyvereket. Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal volt tanácsadója nem zárta ki, hogy Oroszország átveheti az ellenőrzést a teljes terület felett.

Az AFP szerint az amerikai hatóságok azt tanácsolták Ukrajnának, hogy vonja vissza csapatait Bahmutból, hogy felkészüljön egy déli offenzívára, egy magas rangú amerikai tisztviselő pedig megjegyezte, hogy az idő Oroszország kezére játszik Bahmut városában.

Ennek ellenére Kijev elutasította a csapatok kivonásának lehetőségét Bahmutból.