Az olajkutak felszerelésére szakosodott orosz vállalat pénzjutalmat tűzött ki az Ukrajnában megsemmisített vagy elfogott Abrams és Leopard harckocsikért, amelyeket a nyugati országok ígérete szerint Kijevnek szállítanak. 

Hasonló javaslatot tett Ivan Ohlobisztyin színész is. Elmondása szerint az orosz nagyvállalatok képviselői tízmillió rubel jutalmat adtak minden egyes Ukrajnában kilőtt amerikai Abrams után – számolt be róla a Meduza.

Ezen kívül december 27-én Alekszandr Oszipov, a Transzbajkál terület vezetője aláírt egy határozatot, amely szerint a transzbajkáli katonák hárommillió rubelt kapnak egy elfogott Leopárdért, egy megsemmisített Leopard pedig egymillió rubelt ér. 

Alekszandr Oszipov kevesebbre értékelte az Abrams tankokat: a lefoglalás másfél millió rubelbe, a megsemmisítés 500 ezerbe kerül. Mindkét esetben azoknak járnak a kifizetések, akik részt vettek a harckocsi lefoglalásában vagy megsemmisítésében. 

A nyugati hatalmak január végén egyeztek bele, hogy harckocsikat szállítanak Ukrajnának. Az Egyesült Királyság például 12 Challenger-2 harckocsi átadását ígérte az ukrán hadseregnek, míg az USA és Németország 31 Abrams harckocsi és 14 Leopard 2 harckocsi szállítását jelentette be.

Vagyim Omelcsenko, Ukrajna franciaországi nagykövete szerint a nyugati országok összesen 321 nehéz harckocsi átadásáról állapodtak meg Kijevnek.