Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lehető legrövidebb idő alatt az eddigi legtöbb rakétát lőtték ki az ukrán fővárosra – jelentette Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője.

Az előzetes információk szerint Kijev légterében az oroszok megsemmisítették az ellenséges célpontok túlnyomó többségét – írja a Reuters. Azt nem lehetett azonnal meghatározni, pontosan hány objektumot lőttek le a város felett.

Oroszország több hét szünet után április végén újra alkalmazta a nagy hatótávolságú rakétákkal való támadás taktikáját, és az elmúlt napokban sorozatos csapásokat mért, amelyek gyakran Kijevet vették célba. Ukrajna eddig a légitámadások többségét vissza tudta verni.

Egész Ukrajnában szóltak a légvédelmi szirénák

Kedden Kijev Obolonyszkij, Sevcsenkivszkij, Szolomjanszkij és Darnyitszkij kerületeiből jelentettek lezuhanó törmelékeket – közölték tisztviselők.

Vitalij Klicskó kijevi polgármester elmondta, hogy a lezuhanó törmelékektől több autó kigyulladt és megrongálódott egy épület a főváros nyugati részén fekvő Szolomjanszkij kerületben. Három ember pedig megsérült.

Klicskó elmondta, hogy Boriszpiltől délre az ukrán légvédelmi rendszerek visszavertek egy dróntámadást. A Kijevtől délkeletre fekvő Boriszpilben található a főváros fő utasszállító repülőtere, ami most zárva van.

A többi kerületben a károk nem voltak jelentősek és áldozatokról sem érkezett hír – közölte a katonai közigazgatás.

A légvédelmi szirénák kedden kora reggel szinte egész Ukrajnában megszólaltak, és több mint három órán át hallatszottak Kijev és térsége felett.

 

 

 

Zelenszkij nem kívánt természetes halált a Kreml urainak

Azok, akik most a Kremlben vannak, rosszul fogják végezni és nem természetes halált halnak, fejezte ki meggyőződését az ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában. Bővebben>>>