A 96 éves televíziós műsorvezető és természetvédelmi szakértő, Sir David Attenborough lett az egyes számú jelölt, miután reprezentatív kutatást végeztek az Egyesült Királyságban élők körében, hogy ki lenne a legalkalmasabb személy az emberiség képviseletére, amennyiben kapcsolatba lépnének az ufók a Földdel.

Végül azért rá esett a választás, mert Sir David Attenborough világhírű természetfilmjeiben élete során folyamatosan a Föld legtávolabbi pontjait kutatta és mutatta be, így tulajdonképpen ő ismeri a legjobban a bolygót, amit az idegen lények előtt képviselnie kellene.

A kérdés egész pontosan úgy hangzott: ki lépjen elő főtárgyalóként, ha a Földet meghívják, hogy csatlakozzon a Tejútrendszerben található Galaktikus Föderációhoz, ahol más, nem emberi életformák is felvonulnak.

A National Geographic által összeállított felmérésben Sir David Attenborough neve mellett többek között felmerült potenciális „ufótárgyalóként” Barack Obama volt amerikai elnöké vagy Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivistáé.

Ahogy a britek jelölték még az emberiség potenciális képviselőjeként:

 

  • Bear Grylls túlélési szakértőt;
  • Dwayne Johnson színészt és egykori pankrátort;
  • Boris Johnson egykori brit miniszterelnököt;
  • a humorista Ricky Gervais-t;
  • Will Smith színészt;
  • valamint a Twittert is tulajdonló Tesla-vezér Elon Muskot.

A felmérés egyébként a National Geographic legújabb, ufókról szóló dokumentumfilmjéhez készült, és a közvélemény-kutatásból például az is kiderült, hogy a skót fővárosban, Edinburgh-ben minden ötödik lakó úgy gondolja, hogy került már kapcsolatba földönkívüliekkel.

Miközben az Egyesült Királyság lakosságának csaknem fele úgy véli, hogy a földönkívüliek valóban léteznek.

(via Metro)