Az újdonság februárban indult Olaszországban, ma már az Egyesült Államokban is kapható, és az eredeti tervek szerint világszerte megjelenik majd – számol be az innovációról az Index.

A Starbucks lírai reményeket fűzött az olívaolajjal átitatott kávékhoz, úgy reklámozták az Oleatót, mint „váratlan találkozásból született innovációt, ami bársonyosan sima, enyhén édes, és izgalmas".

Patetikus üdvrivalgás helyett azonban a termék egészen prózai reakciót váltott ki az emberekből, egyes vásárlók ugyanis arról számoltak be, hogy a csodakávé elfogyasztása után azonnal megrohamozták a toalettet a hirtelen jött hasmenés miatt. 

A Redditen egy felhasználó így méltatlankodott:

Utálom. Az olaj egy perc alatt kiválik azt italból, és egy a gusztustalan sárga folt lesz a kávé tetején.

Egy érzékenybél-szindrómás felhasználó pedig tömören fogalmazott:

Bottal sem nyúlnék hozzá.

Koffein + zsír = hasmenés

A magas zsírtartalmú ételek vagy italok mellé fogyasztott kávé hashajtó hatású, és görcsöket okozhat. Egy olajjal megspékelt kávés ital pedig akár 34 gramm zsírt is tartalmazhat” – magyarázta Erin Palinski-Wade táplálkozási szakértő az Oleato kellemetlen hatásait kommentálva, de hozzátette, hogy az ital ettől még nincs negatív hatással az egészségre.