A Startitup.sk hírportál értesülései szerint a szlovák Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) megtalálta az eltűnt csicsói vállalkozó, Szűcs Tibor holttestét. A portál információi szerint az üzletembert meggyilkolták, és Magyarországon ásták el. A férfi megölésével gyanúsított személyeket a NAKA kommandósai vették őrizetbe.

Az újság riporterei beszámoltak róla, hogy a NAKA ügynökei kiterjedt rajtaütést hajtottak végre Dél-Szlovákiában, és a május 18-ai akció alkalmával három személyt vettek őrizetbe.

A NAKA vezetője, Ľubomír Daňko igazgató megerősítette, hogy előre megfontolt gyilkosságot követtek el Szűcs Tibor ellen:

Megerősíthetem a hírt, hogy három személyt vettünk őrizetbe, akiket előre megfontolt gyilkosság elkövetésével gyanúsítunk. Az esetről a jövő héten az ügyben velünk együttműködő magyar kollégákkal közösen fogunk tájékoztatást nyújtani.

Szűcs Tibor 2023. május 2-án tűnt el. Utoljára Komáromfüssről származik róla információ, egy telefonhívás. A férfi Audi Q7-es porig égett terepjáróját később Magyarországon, Pápa közelében találták meg. A vállalkozó eltűnése után a NAKA razziát tartott a községben, ahol a férfinak van egy bérbe adott ingatlana, ahova a hírek szerint eltűnése napján a bérleti tartozást ment felvenni. A rendőrségi akció alkalmával vérnyomokat és egy töltényhüvelyt találtak a helyszínen.

Az áldozat édesanyja egy tudósításban elmondta, hogy semmiféle információval sem rendelkezik a fiáról, és éppen a vele rögzített beszélgetés közben hívta őt a NAKA nyomozója, hogy menjen be az ügynökség nyitrai központjába, ahova éppen bekísérték azt a három személyt, akit a fia elleni előre megfontolt gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.

Egy eltűnt személyek keresésével foglalkozó szlovák civil szervezet csütörtökön a déli órákban tette közzé a Facebookon a közleményt, miszerint véget ért az Szűcs Tibor megtalálására indított keresőakció. Az írták: sajnos, holtan találtak rá.