Már kétszáz fölé emelkedett a tagjait halálra éheztető kenyai szekta áldozatainak száma – közölte vasárnap Rhoda Onyancha helyi tisztségviselő.

Mint mondta, szombaton további 22 áldozatot exhumáltak, így számuk 201-re gyarapodott. Hozzátette, hogy nem találtak túlélőket a Kenya északi partjainál fekvő Shakahola erdejének átfésülését követően.

Rhoda Onyancha azt is elmondta, hogy a szekta áldozatainak valós számával kapcsolatban csak találgatni tudnak, mert hozzátartozók folyamatosan jelentenek be újabb eltűnteket. A jelenlegi állás szerint eddig 610 embert tartanak nyilván eltűntként.

Taxisofőrből lett szektavezér buzdított az éhhalálra

A tagjait halálra éheztető szekta, azaz a Good News International Church nevű szervezet vezetőjét, Paul Nthenge Mackenzie-t április 14-én vették őrizetbe, majd terrorizmus miatt vádat emeltek ellene.

A taxisofőrből lett szektavezér arra buzdította az erdőségben elszigetelten élő híveit, hogy az általa jövendölt, április 15-én bekövetkező világvége miatt mondjanak le az ételről, és éheztessék magukat halálra, mivel szerinte csak így érhetik el az üdvözülést és találkozhatnak Jézussal.

Négy hete a hatóságok súlyosan alultáplált embereket és a terület átfésülését követően tömegsírokat találtak a Shakahola-erdőben. Az ügyben eddig 26 gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Egy volt szektatag a The New York Times-nak elmondta: először a gyerekeket éheztették halálra úgy, hogy a napon kellett böjtölniük, hogy gyorsabban meghaljanak, majd a nők és a férfiak következtek. Továbbá a fiatalokat étlen-szomjan kunyhókba zárták öt napra: pokrócokba csavarták és eltemették őket, még azokat is, akik még lélegeztek – közölte a szekta volt tagjai.

A brit sajtó a napokban arról számolt be, hogy több holttestnek eltávolították a szerveit, a rendőrség így feltételezi, hogy a gyanúsítottak szervkereskedelemben is érintettek voltak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport