Szigorú biztonsági intézkedések mellett eltemették a moszkvai Trojekurovszkoje temetőben Vladlen Tatarszkijt. Az orosz katonai blogger április 2-án halt meg egy szentpétervári kávézóban történt robbanásban – írja az Euronews

Az orosz média jelentése szerint a Wagner-csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin is részt vett a szertartáson.

A robbanás helyszínén, egy szentpétervári kávézóban április 2-án készült videofelvétel tanúsága szerint egy mellszoborba rejtett pokolgép lépett működésbe, amelyet egy nő adott át Tatarszkijnak. A merényletben 33 ember megsebesült, közülük 22-en kórházi ápolásra szorulnak.

A szentpétervári robbantás szálai thrillerbe illő módon kuszálódtak össze

Kreml nem vesztegette az időt, hogy Ukrajnát vádolja a hétvégi szentpétervári kávézó elleni robbantásos merénylet megrendezésével, amelynek következtében negyvenen megsérültek, és meghalt Vlagyimir Tatarszkij magas rangú ultranacionalista katonai blogger.

Az ukrán tisztviselők nem kevésbé határozottan hárították el az orosz vádakat. Ők egy belpolitikai harcot okoltak a robbanásért, amely alig egy mérföldre van Vlagyimir Putyin volt feleségének lakóhelyétől, az orosz elnök szülővárosának történelmi központjában. „A pókok egymást eszik egy üvegben” – tweetelte Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó.

Oroszországban minden nap felér egy krimisorozattal

– jegyezte meg Kszenyija Szobcsak a Telegram-csatornáján. Vlagyimir Putyin egykori pártfogójának, Anatolij Szobcsaknak, Szentpétervár első posztszovjet polgármesterének lánya sokaknál jobban érti, hogy Putyin Oroszországában a történések ritkán olyanok, mint amilyennek látszanak.

Mint minden jó thriller, a Tatarszkij elleni merénylet is színes karakterekkel, egy rejtélyes központi figurával, hirtelen fordulatokkal, valamint a végkifejletet késleltető, zavaró mellékszálakkal büszkélkedhet

– írja a Politico, hozzátéve, hogy ebben a krimiben a végén valószínűleg nem fogjuk megtudni a gyilkos valódi kilétét vagy indítékait.

Bővebben>>>