Vasárnap este hivatalosan is leváltották posztjáról Olekszij Reznyikov ukrán védelmi minisztert, aki új beosztása szerint stratégiai iparágakért felelős miniszter lesz. Áthelyezésére a hadiipari együttműködés erősítése miatt volt szükség – írja az Index az Unian ukrán hírügynökségre hivatkozva.

A döntésről David Arakhamia, a Nép Szolgája frakció elnöke írt a Telegramon.

„A háború diktálja a személyzeti politikát. Az idő és a körülmények megkövetelik a megerősítést és az átcsoportosítást. Ez történik most és a jövőben is” – írta David Arakhamia.

Reznyikov utódja Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerző szolgálat eddigi vezetője lesz. Az ukrán Belügyminisztérium irányítása Igor Klimenko feladata lesz, míg az Ukrán Biztonsági Szolgálat élére Vaszilij Maljuk kerül.

Reznyikov vasárnap még védelmi miniszterként szólalt meg sajtótájékoztatón, ahol arról beszélt, hogy Ukrajna nem lő amerikai fegyverekkel orosz területre. Ukrajna nem használja az Egyesült Államok által ígért nagy hatótávolságú fegyvereket orosz terület elleni csapásra – jelentette ki még védelmi miniszterként.