A rendőrség és az állatkerti gondozók Georgia államban két tigrist keresnek, miután tornádó söpört végig egy szafariparkon – írja a Metro.

Az amerikai állam nyugati részén fekvő Troup megye tisztviselői közölték, hogy a nagymacska eltűnt a Pine Mountain Animal Szafariból.

A park Facebook-bejegyzésében jelentette, hogy kénytelenek zárva tartani, miután a tornádó megrongálta a ketreceket. Dolgoznak azon, hogy munkatársaik és állataik biztonságban legyenek – írták.

A Troup megyei seriff hivatala azt írta, a Pine Mountain Animal Safaritól kaptak egy jelentést, miszerint hétvégén még nem találták meg a tigriseket a parkon belül.

Már húsznál is több áldozatot követeltek a tornádók az Egyesült Államokban

Legkevesebb 23 ember meghalt tornádókban és viharokban az Egyesült Államok déli részén, Mississippi államban szombatra virradóra. Bővebben>>>

Megtalálták a nagymacskákat

Hétfőre azonban mindkét tigrist sikerült befogni és biztonságba helyezni.

Szerencsére egyik állatunk és alkalmazottunk sem sérült meg, azonban több állatketrecet megrongált a vihar, és két tigris rövid időre elszökött. Mindkettőt megtaláltuk, elkábítottuk őket, és biztonságosan visszatértek egy teljesen ép ketrecbe

– írta a szafaripark.

Kihirdették a katasztrófahelyzetet

tornádó még mindig fenyegeti Georgia egyes részeit, miután más déli államokban is pusztítást végzett.

Joe Biden elnök jóváhagyta a Mississippi államra vonatkozó súlyos katasztrófa-helyzet kihirdetését, hogy a lakosok menedéket igényelhessenek, miután 26 ember meghalt.

Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő reggel figyelmeztetést adott ki több georgiai megyére, köztük Troup megyére is.

Figyelmeztetést adtak ki Louisiana keleti részére, Mississippi dél-középső részére és Alabama dél-középső részére is.