Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

„Úgy döntöttünk, hogy további 700 katonát mozgósítunk a nyugat-balkáni műveleti tartalékos erőből, illetve készültségbe helyezzük a tartalékos erők egy újabb zászlóalját, hogy szükség esetén telepíthessük őket” – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, miután az előző napi albán-szerb összetűzések során a NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erők (KFOR) 30 katonája és 52 tüntető megsérült. Egy zászlóalj nagyjából 300-1000 fős katonai egységet jelent.

Az olaszországi Nápoly városában működő illetékes parancsnokság a nap folyamán közölte, hogy több, készültségbe helyezett alakulatot küldenek át Koszovóba a KFOR számára erősítésnek.

Stoltenberg elítélte az erőszakot Koszovóban, mondván, hogy „az ilyen támadások elfogadhatatlanok és véget kell vetni azoknak”. Figyelmeztetett, hogy 

a NATO-csapatok „minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy szavatolják a biztonságot Koszovó minden lakója számára”.

Egyben sürgette a feleket, gondoskodjanak a feszültség csökkentéséról és tartózkodjanak „a további felelőtlen cselekedetektől”, illetve térjenek vissza az uniós közvetítéssel zajló, kapcsolatok javítását szolgáló tárgyalásokhoz.

 

Magyar katonák is részt vettek a koszovói tömegoszlatásban

Helytállnak a magyar katonák a NATO koszovói békefenntartó missziójában – közölte hétfő este a Honvédelmi Minisztérium (HM). A közlemény szerint a magyar katonák is részt vettek a koszovói tömegoszlatásban. Kedden már haza is tért a sérült magyar katonák egy része.
Túl sok az erőszak Európában, magyar katonák is belekeveredtek, pedig „nem fér bele” még egy konfliktusBővebben >>>