Az ukrán energiaügyi minisztérium az előző éjszakai orosz bombázásról adott helyzetjelentést a Telegramon közölt bejegyzésben, amelyben kifejtette, hogy május 18-án találat érte az elektromos hálózatot a masszív ágyúzás közben, és az energetikai  infrastruktúra több létesítménye sérült, ami után Ukrajna-szerte több mint 20 településre mértek csapást, köztük az elektromos hálózatok létesítményeire is, amelyek megrongálódtak.

Eközben pedig leállt egy Magyarországot és Ukrajnát összekötő vezeték is csütörtök éjjel.

Utóbb kiderült: Magyarország oldalán keletkeztek károk a vezetékben, és már folyamatban van a javítás. Hogy pontosan hol, vagy milyen jellegű kár történt, arra nem tértek ki, így azt sem tudni, hogy valamilyen meghibásodásról van szó, vagy szándékos károkozás történt-e. 

Az ukrán jelentés szerint már folyamatban van a javítás.

Nem részletezték, hogy pontosan hol, és milyen mértékű kár érte az áramellátásért létesített vezetéket, tehát még nem világos, hogy meghibásodás vagy szándékos merénylet okozta-e a kárt – írja az Index.

Zelenszkij dühében a Barátság felrobbantásával akart ártani a magyaroknak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban arról beszélt, hogy fel kellene robbantani a Barátság kőolajvezetéket – szerepel a The Washington Post által megszerzett titkos amerikai hírszerzési jelentésekben. Bővebben>>>