Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hónapok óta csak defenzívában álltak az ukrán csapatok, de hamarosan ellentámadásba lendülnek, mivel Oroszország offenzívája megtorpanni látszik – nyilatkozta a felelős ukrán parancsnok.

Eközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztetett, hogy gyorsabb fegyverutánpótlás nélkül a háború évekig is eltarthat – írja a Reuters.

Az ukrán hadsereg pénteken kora reggel közölte, hogy az előző 24 órában 1020 orosz katona vesztette életét, amikor sikertelen támadásokat indítottak Liman, Avdijivka, Marjinka és Sahtarszk városok ellen. A fő célpontjuk azonban továbbra is a bányaváros, Bahmut volt.

Orosz győzelmi jelentés és csecsen vérdíj: a megszállók kezén Bahmut több mint kétharmada

Az orosz egységek Artemivszk (Bahmut) területének mintegy 70 százalékát vonták ellenőrzésük alá – közölte Jan Gagin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetőjének tanácsadója a Rosszija 24 tévécsatornán. Bővebben>>>

Európa leghalálosabb gyalogsági ütközete a II. világháború óta

Az ellenség még mindig ostromolja Bahmutot, a támadást nem fejezték be – jelentettel az ukrán vezérkar.

Az orosz erők hónapok óta próbálják elfoglalni Bahmutot, hogy minél nagyobb terület felett vegyék át az irányítást Kelet-Ukrajnában. A hosszú hadjárat Európa leghalálosabb gyalogsági csatája a második világháború óta.

„Az ukrán erők visszaverték őket Avdijivkában, Marjinkában és Sahtarszkban, a 80 orosz támadás között, amelyeket az ukrán védők az elmúlt napban visszavertek” – közölte az ukrán hadsereg.

Hamarosan indul az ellentámadás

Ukrajna szárazföldi erőinek legfőbb parancsnoka, Olekszandr Szirszkij korábban azt mondta, hogy erői hamarosan ellentámadásba kezdenek, miután sikerült tartaniuk állásaikat Oroszország téli hadjáratával szemben.

Azt mondta, hogy az orosz Wagner-csoport zsoldosai, akik a Kelet- és Dél-Ukrajna elleni támadás élén álltak, „jelentős erőt veszítenek és kifogyóban vannak” a hadi tartalékaik.

Hamarosan kihasználjuk ezt a lehetőséget, ahogyan azt a múltban Kijev, Harkiv, Balaklija és Kupjanszk közelében tettük

– mondta, felsorolva a tavalyi ukrán ellentámadásokat, amelyekkel földterületeket foglaltak vissza.

Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér az elmúlt napokban nyilatkozatokat adott ki, amelyekben ukrán ellentámadásra figyelmeztetett.

Bahmut az ellenállás jelképe, ahol minden négyzetméterért dúl a harc

Oroszország már hónapok óta próbálja elfoglalni a kelet-ukrajnai várost a kimerítő ukrajnai háborúban. Mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett a bahmuti összecsapásokban. Bővebben>>>